Augmented Reality - Erfaringer fra felten

Session

Forsyning

Abstract

Tænker du, at Augmented Reality -teknologien (AR) har mere at byde på, end vi udnytter?

Kom og hør, om de helt dugfriske oplevelser med en løsning, hvor projekterne kommer med helt ned i udgravningen.

Med telefoner og tablets visualiseres ledningsdata på en måde, hvor kameraet og skærmen udnyttes til at blande virkelighed og data sammen.

Vi arbejder systematisk med innovation, og har sat et projekt i søen, der har til formål at bevise, eller modbevise, værdien af en løsning med AR  - fordi teknologien findes, men at vi i forsyningsbranchen i Danmark endnu ikke har nogen erfaringer med at bruge den.

Projektet løber hen over sommer og efterår 2017. I første omgang går det ud på at stille et antal tablets med data over et projekt til rådighed for medarbejderne i marken og så se hvad, der sker. Tanken er, at det kan skabe bedre beslutninger internt i projektet og bedre kommunikation både i projektet, og i forbindelse med borgerkontakten, men om det er tilfældet, afklares frem mod Kortdage 2017.

Målgruppe

Har du interesse for de nyeste tekniske trends, vil erfaringer med Augmented Reality sikkert ramme plet. Her kan du høre om et projekt hvor virkelighed og data blandes og kommer med helt ned i udgravningen.

Yderligere uddybning af abstract

Det har været her i nogen tid, men har vi fundet ud af hvilke anvendelser, om nogen, der er for Augmented Reality (AR) og om det overhovedet kan skabe værdi at visualisere sine data oven på virkeligheden ved hjælp af skærmen på en tablet eller en telefon? Er GPS og kompas og alle de andre sensorer i udstyret gode nok til, at det bliver brugbart?

I partnerskab mellem Favrskov Spildevand, Odder Spildevand og Aarhus Vand og et antal leverandører er innovation en vigtig parameter. Der arbejdes systematisk med innovation, og i den forbindelse er der sat et antal projekter i søen. Et af dem har til formål at bevise, eller modbevise, værdien af en løsning med AR - fordi teknologien findes, men i forsyningsbranchen i Danmark har vi ikke nogen erfaringer med at bruge den.

Projektet løber hen over sommer og efterår 2017 og i første omgang går det ud på at stille et antal tablets med data over et projekt til rådighed for medarbejderne i marken og så se hvad, der sker. Tanken er, at det kan skabe bedre beslutninger internt i projektet og bedre kommunikation både i projektet, og i forbindelse med borgerkontakten, men om det er tilfældet, ved vi simpelthen ikke.

I projektperioden vil de opnåede erfaringer på systematisk vis indhentes, og ved projekternes afslutning derpå evalueres.

I dette oplæg deles disse erfaringer på en måde, så andre også kan få nytte af dem.

Augmented Reality - Erfaringer fra felten
Karina Topp
Aarhus Vand A/S