Native apps på få minutter

Session

Tips & Teknik I

Abstract

Native apps har en lang række fordele fremfor web-apps. For eksempel kan native apps lettere gøre brug af de mobile enheders hardware som gyroskop, GPS og hukommelse.

Dette oplæg vil gøre op med fordommene om, at udvikling af native apps er en uoverstigelig opgave.

I oplægget vil jeg lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Herefter vil jeg fortælle om mulighederne, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Målgruppe

Målgruppen for dette oplæg er projektmedarbejdere, GIS-eksperter, kommunikationsmedarbejdere og andre, som på den ene eller anden måde har et behov for at sende native apps ud til slutbrugerne.

Yderligere uddybning af abstract

Native apps har en lang række fordele fremfor web-apps. For eksempel kan native apps lettere gøre brug af de mobile enheders hardware som gyroskop, GPS og hukommelse.

Dette oplæg vil gøre op med fordommene om, at udvikling af native apps er en uoverstigelig opgave. I oplægget vil jeg lave en native online og offline mobile app til crowdsourcing på få minutter - uden at skrive en kodelinje. Herefter vil jeg fortælle om mulighederne, der ligger i udvikling af native mobile apps anno 2017.

Native mobile apps har altid været tunge at få på benene. Mange udviklingshuse starter på kr. 100.000 for blot at etablere appens fundament. Dette bremser mange gode projekter fra nogensinde at komme i gang. Ofte ender man med en web applikation - som også kan være god - men brugssceneriet er helt anderledes, når der er tale om en native app.

I dette oplæg vil jeg kickstarte udviklingen af native apps ved at nedbryde de barrierer, der findes omkring udvikling af native apps. Dette vil jeg gøre ved at lave en native app til crowdsourcing på få minutter. Herefter vil jeg fortælle om, hvordan Naturstyrelsen har anvendt netop en crowdsourcing app til at få borgere til at registrere Livstræer i naturen.

Appen, der udvikles under oplægget, vil kunne virke offline og online. Den vil kunne lægge et billede ved indberetningen, samt få tilknyttet en datamodel, som vi laver med det samme i rummet. Det vil sige, at deltagerne ved oplægget selv får mulighed for at præge appens indhold.

For at kunne lave en app på få minutter, skal man have et rammeværk, hvor nogle ting er ordnet på forhånd. Vi vil bruge Appstudio for ArcGIS, som, på baggrund af en række forskellige kladder, gør det let at lave en native app. Ved at anvende dette rammeværk sikres der samtidig kompatibilitet på tværs af de forskellige appstores som Google Play, iOS appstore samt Windows Appstore.

Oplægget vil altså have fokus på at nedbryde barriererne for udvikling af native apps, men vil også se nærmere på mulighederne i native mobile apps, samt diskutere fordele og ulemper mellem web-apps og native apps.

Native apps på få minutter
Lars Engelsby Mosbech
Geoinfo