Få inspiration fra IoT-løsninger og landsdækkende netværk

Session

IoT

Abstract

Internet of Things (IoT) -teknologien er modnet med konkrete ibrugtagne løsninger og er ikke mere kun pilot-projekter og prototyper. Derfor tager præsentationen udgangspunkt i ibrugtagne eksempler og implementerede netværk, der inkluderer IoT-sensorer, IoT-dedikerede netværk og tracking.

Løsningerne er bl.a. ibrugtagne i lufthavne og i forbindelse med jernbaner for at fastlægge placeringer og bevægelse af en række forskellige typer udstyr. Lynhurtigt er det første landsdækkende netværk dedikeret til IoT-enheder rullet ud i Danmark, så brugerne har i dag flere forskellige muligheder at vælge imellem.

Præsentationen sammenligner de forskellige IoT-netværksteknologier og illustrerer, at det ofte er en kombination af teknologier, der bedst understøtter de forskellige behov. Oplægget vil henvende sig til alle, der har interesse i IoT, og som ønsker at få indblik i konkrete erfaringer samt overblik over netværksmuligheder.

Målgruppe

Oplægget henvender sig til alle, der har interesse i sensordata, og som ønsker at få indblik i konkrete IoT-erfaringer samt overblik over netværksmuligheder.

Yderligere uddybning af abstract

Internet of Things (IoT) -teknologien er modnet med konkrete ibrugtagne løsninger og er ikke mere kun ”Proof of Concept”, pilot-projekter og prototyper. Derfor tager præsentationen udgangspunkt i ibrugtagne eksempler og implementerede netværk.

Præsentationen indeholder eksempler på konkrete løsninger, der inkluderer IoT-sensorer, IoT-dedikerede netværk, samt muligheder for tracking. Løsningerne er bl.a. ibrugtagne i lufthavne og i forbindelse med jernbaner for at fastlægge placeringer og bevægelse af en række forskellige typer udstyr.

Lynhurtigt er det første landsdækkende netværk, der er dedikeret til IoT-enheder, rullet ud i Danmark. Jeg vil præsentere teknologien bag og se nærmere på de fordele og ulemper, der er ved netværket. Et af de områder, som har udviklet sig meget, er netværksteknologierne, som giver brugerne flere forskellige muligheder at vælge imellem. Præsentationen sammenligner de forskellige IoT-netværksteknologier og illustrerer, at det ofte er en kombination af teknologier, der bedst understøtter en komplet løsning.

To store konkrete cases, der er implementeret og i drift, vil blive vist og gennemgået. Det første er IoT-tracking-baserede løsninger hos den franske nationale togoperatør SNCF og det andet er i Heathrow Lufthavn i England.

Hos SNCF Bane er der brugt IoT-enheder til en række forskellige behov. Tusinde IoT-enheder er placeret på både tog og baneinfrastruktur, og de genererer realtidsdata om placering / bevægelse, tilstand og forbrug. Data fra IoT-enhederne analyseres i en Cloud-løsning og hjælper med at spore placeringen af udstyr, reducere fejl og planlægge forebyggende vedligehold.

I Heathrow Lufthavn er implementeret en IoT-overvågningsløsning, der sikrer, at kritisk og omkostningstungt udstyr monitoreres, så bevægelser og placeringer kontinuerligt kan præsenteres i en GIS-løsning. Samtidig muliggør det, at brugen af udstyr kan optimeres og fordeles bedre.

Et af nøglepunkterne i løsningen er optimering af batterilevetiden på IoT-enhederne. Der er forskellige innovative batteribesparende løsninger, der er taget i brug.

Få inspiration fra IoT-løsninger og landsdækkende netværk
Dan Sander Petersen
Atkins